دفتر انتقال فناوری چیست؟

دفتر انتقال فناوری دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، با هدف ایجاد فضای مناسب برای سرمایه‌گذاران و صنایع برای ارتباط با دانشگاه و پروژه‌هایی که در دانشکده انجام می‌شود؛ تشکیل شده است. در همین راستا، مدل «دانشکده سرمایه‌گذار» طراحی شده تا بتوان در حین دخیل کردن نیروی جوان و دانشجویی، از انرژی اساتید برای پروژه‌هایی که در لبه مرز علم و دانش تعریف می‌شوند و در صنعت روز یا آینده‌نگرانه کشور کاربرد دارند، استفاده کرد. لذا نیروی دانشجویی خود را در آینده کشور سهیم دانسته و با انگیزه بیشتری پروژه خود را انجام می‌دهد و در آینده نیز می‌تواند در فرصت‌های خوب شغلی داشته باشد. از طرف دیگر، صنایع کشور می‌توانند با تعریف پروژه‌های خود از مشاوره‌های اساتید دانشکده و نیروی جوان و خلاق دانشجویی بهره ببرند و در ادامه نیز نیروی کار فعال و آماده به کار داشته باشند. سرمایه‌گذاران مشتاق به همیاری در پروژه‌های آینده‌نگرانه کشور نیز می‌توانند با سرمایه‌گذاری بر روی این نوع پروژه‌ها، با تیم اساتید و دانشجویی شریک شده یا محصول ایجاد شده را خریداری نمایند.
دفتر انتقال فناوری، با معرفی روش‌های موجود برای برقراری این ارتباط، به تمامی افراد مشتاق و دغدغه‌مند در این راستا کمک می‌کند تا بتوان در حین استفاده از نیرو و انرژی موجود در دانشکده، به عنوان یکی از برترین مراکز علمی کشور، در راستای اقتصاد دانش‌بنیان قدم برداشت و صنایع بتوانند گام به گام با دانشگاه قدم بردارند. لذا شما بازدید کننده گرامی می‌توانید با مراجعه به قسمت همکاری با ما به عنوان استاد ، دانشجو ، سرمایه‌گذار یا صنایع ، از ریز جزئیات همکاری مطلع شوید. همچنین می‌‌توانید با مطالعه خطوط پژوهشی یا کاتالوگ ، از فعالیت‌هایی جاری و محصولات، تکنولوژی‌ها و سرویس‌هایی که در دانشکده ارائه شده است، آگاه شوید. در قسمت پروژه‌ها نیز می‌توانید پروژه‌هایی که تا به امروز با صنایع مختلف تعریف شده است، مطالعه فرمایید.

تاریخچه شکل‌گیری

دفتر انتقال فناوری دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، با رویکرد دانشکده‌ای که بر روی دانشجوبان خود سرمایه‌گذاری می‌کند تا بتوان تکنولوژی‌ و صنعتی که نیاز به علم روز دارند، با توجه به نیاز روز و البته با پیش‌بینی آینده‌ای که کشور به آن نیازمند است، تشکیل شده است. که از این لحاظ به عنوان پیشگام مابین دانشگاه‌های دیگر در ایران در این امر می‌باشد.
مسیر مورد نظر در این طرح در دانشگاه‌های برتر بین‌المللی، با حمایت‌های هوشمندانه و هدفمند و با تمرکز به نیازهای روز آن کشور و حرکت بر روی لبه علم و تکنولوژی ایجاد می‌گردد. حال با توجه به تفاوت‌های بنیادی شرایط کشور با کشورهای پیشرو، مشابه دقیقی با این طرح در دنیا نمی‌توان یافت. با این وجود، اصول حاکم بر این طرح متناسب با روش‌های مورد استفاده در کشورهای پیشرو بوده، که با توجه به شرایط کشور و در فقدان وجود مراجع حمایت‌گر هوشمند و شرکت‌های بزرگ، ثروتمند و فعال در لبه‌های فناوری، بومی‌سازی شده است.
اهداف اصلی این مدل ایجاد کارفرما و مشتری هوشمند برای دانشکده و توسعه مهارت‌های لازم در فارغ‌التحصیلان آن برای پاسخ به بازار فناوری کشور می‌باشد. وجود مشتری هوشمند، سرمایه­ گذار، آینده ­نگر و مسلط بر بازار برای ساماندهی و جهت ­دهی غیرمستقیم به قسمتی از پژوهش در دانشگاه­ های پیشرو لازم است. عدم دسترسی به بازارهای بین‌المللی و عدم حضور فعال شرکت­ های بین ­المللی در ایران مزید بر علت شده و دانشگاه ­های پیشرو را از یک بازار عظیم و پر درآمد محروم ساخته است. لذا نیاز است که با نوآوری در ارتباط با بازار داخلی و خارجی و همچنین نوآوری در مدیریت تولید علم و فناوری در دانشگاه­ های پیشرو، این خلاء را تا حد قابل قبولی پر کرده و حرکت به سمت اقتصاد مقاوم و دانش‌بنیان را تسریع و تسهیل نمائیم.

دستاوردهای فناورانه دانشکده

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر در راستای معرفی تکنولوژی‌ها، محصولات و سرویس‌های خود، اقدام به انتشار کاتالوگ زیر نموده است. شما می‌توانید با توجه به حوزه مورد نظر، در هر قسمت فعالیت‌های دانشکده را مشاهده نمایید و با توجه به درخواست خود، با دفتر انتقال فناوری دانشکده ارتباط برقرار نمایید. درخواست‌های شما ممکن است در هر کدام یک از حوزه‌های زیر باشد:

• مشتری محصولات دانشکده هستید.
  • راغب به استفاده از سرویس‌های دانشکده هستید.
  • علاقه‌مند و مشتاق برای سرمایه‌گذاری بر روی تکنولوژی‌هایی که قابلیت پیشرفت دارند.

• برای مشاهده کاتالوگ به تفکیک رشته و گرایش‌های مختلف می توانید از لینک‌های زیر استفاده کنید.

مهندسی پزشکی
    یادگیری، رباتیک و کنترل